Data: 2006-10-21 13:59:57
Temat: Re: Skaza białkowa. Czy to jest rzeczywiście od białka...?
Od: "Dr.Endriu" <nmp1(to_skasuj)@interia.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> 3. Preparat zawiera HYDROLIZAT białka mleka. Słowo hydrolizat ma tu
> zasadnicze znaczenie. Hydrolizat na ogół nie powoduje nietolerancji,
> którą powoduje białko macierzyste.
>
> Co do technologii produkcji przetworów mlecznych - NTG.
Chmm..
http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,55000,3026507.ht
ml
czyli po prostu białko rozłożone na drobniejsze cząsteczki.
No i z tego wynikające następne pytanie....
co to jest ta nieszczęsna hydroliza....?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Hydroliza
"reakcja chemiczna polegająca na rozpadzie cząsteczek związku chemicznego na
dwa lub więcej mniejszych fragmentów pod wpływem kontaktu z wodą lub parą
wodną"
Jak uzyskujemy reakcje hydrolizy...., ale to pytanie chyba nie na tą
grupę....chyba lepiej zapytać na chemii...
--
Pozdrawiam
Dr.Endriu
nmp1(małpa)interia.pl
http://nmp1.w.interia.pl
|