Data: 2003-01-11 23:46:31
Temat: Re: Skrzydelka
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> On Sat, 11 Jan 2003 18:02:44 +0100, "walkie!"
> <w...@w...net.pl> wrote:
>
>
>>Jak spam to spam ;-).
>>Kupilam dzis kilogram skrzydelek - maja byc jutro na obiad.
>>Na razie natarlam je tylko odrobina oliwy i przyprawa do kurczaka. I
>>teraz nie wiem, mysle ze przyprawa sama w sobie wystarczy ale dylemat na
>>temat obrobki cieplnej mam. Nie wiem czy piec je w piekarniku na blasze,
>>czy tez na patelni, czy moze obtoczyc w bulce, czy tez w ciescie, czy
>>wreszcie zejsc na niziny i sprobowac zrobic takie jak z kfc ;-) chociaz
>>wydaje mi sie ze to powinna byc inna marynata.
>
>
>
> fiuuu, juz myslalam, z eprowokujesz ;)))
>
> tu zalaczam przpeis z grupy patchworkowej ;))
>
>
> Marinaded Chicken Wings
>
> 1 cup water
> 1 cup soy sauce or 3/4 cup Kikkoman soy sauce
> 1 cup sugar
> 1/2 cup salad oil
> 1 cup pineapple juice
> 1 tsp garlic powder
> 1 tsp ground ginger
>
> Mix the above ingredients together in a large pot.
> Toss chicken wings into the marinade, boil for 10 minutes. Cool
> and chill
> for 12 hours. Bake at 350° on a cookie sheet with whatever
> marinade sticks
> to the wings, for one hour. Serve warm or at room temperature. I
> cant give
> you an exact amount of wings to prepare. Lets just call it a wack
> of them, a
> couple of pounds...
>
> mam tlumaczyc?
>
> Trys
> K.T. - starannie opakowana
>
pomoc jedynie.350 Celsjuszy? jak ja taki wrzatek wyjme z piekarnika????
--
===========================
/ walkie-talkie! GG:411958 \
/ w...@w...net.pl \
/ \
/ Nawet za;b bywa wstawiony! \
===========================
|