Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.internetia.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for
-mail
From: "Ewa" <p...@m...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sledzie za ktorymi wzdycham
Date: Wed, 21 Aug 2002 14:27:50 -0500
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <ak00v2$ms2$1@news.tpi.pl>
References: <ajvtrj$aud$03$2@news.t-online.com> <ajvvm1$6vh$1@news2.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa179.kobierzyn.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1029932834 23426 217.99.123.179 (21 Aug 2002 12:27:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 21 Aug 2002 12:27:14 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:121311
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Kama" <k...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:ajvvm1$6vh$1@news2.tpi.pl...
> Irku
> Spróbuj moze zrobic sam - ja robie je z filetów lisnera takich we
wiaderku.
> 1/2 kg sledzi zalac octem do przykrycia na ok. 1,5 godz.
> zlac ocet zalac je woda na ok. 1,5 godz.
> odlac wode
> filety pokroic w kawalki (mniejsze - wieksze, jak lubisz)
> 3 ogórki konserwowe pokroic w kostke
> 3 srednie cebule pokroic w kostke
> ukladac warstwami: sledzie - ogórki - cebula - popieprzyc - sledzie itd.,
> tak zeby na wierzchu byla cebula.
> Wszystko zalac oliwa
> Smacznego
> U mnie jest to hit na wszelkich imprezach
> Kama
>
>
a czy probowalas kiedys b.prostego przepisu (od mojej mamy):
filety sledziowe w zalewie octowej pokroic w drobne kawalki (ok 2cm), drobno
posiekac cebulke, do tego czosnek (oczywiscie wycisniety), smietana, majonez
(do smaku), sol, pieprz - najlepiel jakby to polezalo dluzsza chwile -
niestety nie znam ilosci, ale ja daje wszystkiego do bolu
........pychota (jak kto lubi czosnek)
efa (chyba juz uzalezniona od Was )
|