Data: 2002-08-21 19:27:50
Temat: Re: Sledzie za ktorymi wzdycham
Od: "Ewa" <p...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kama" <k...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:ajvvm1$6vh$1@news2.tpi.pl...
> Irku
> Spróbuj moze zrobic sam - ja robie je z filetów lisnera takich we
wiaderku.
> 1/2 kg sledzi zalac octem do przykrycia na ok. 1,5 godz.
> zlac ocet zalac je woda na ok. 1,5 godz.
> odlac wode
> filety pokroic w kawalki (mniejsze - wieksze, jak lubisz)
> 3 ogórki konserwowe pokroic w kostke
> 3 srednie cebule pokroic w kostke
> ukladac warstwami: sledzie - ogórki - cebula - popieprzyc - sledzie itd.,
> tak zeby na wierzchu byla cebula.
> Wszystko zalac oliwa
> Smacznego
> U mnie jest to hit na wszelkich imprezach
> Kama
>
>
a czy probowalas kiedys b.prostego przepisu (od mojej mamy):
filety sledziowe w zalewie octowej pokroic w drobne kawalki (ok 2cm), drobno
posiekac cebulke, do tego czosnek (oczywiscie wycisniety), smietana, majonez
(do smaku), sol, pieprz - najlepiel jakby to polezalo dluzsza chwile -
niestety nie znam ilosci, ale ja daje wszystkiego do bolu
........pychota (jak kto lubi czosnek)
efa (chyba juz uzalezniona od Was )
|