Data: 2005-08-10 23:18:50
Temat: Re: Śliwowica domowej roboty - jak?
Od: l...@w...pdi.net (Dariusz K. Ladziak)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 10 Aug 2005 14:32:45 +0200, "Alko" <N...@X...pl>
wrote:
>znalazłem coś takiego ale chyba między rakiją śliwkową a śliwowicą nie ma
>zbyt dużej różnicy w smaku
Miedzy dowolnymi dwoma destylatami sliwkowymi jest ogromna roznica w
smaku!
Na dzendobry - rakija jest fermentowana w cieple czyli szybko, nasza
sliwiwica w chlodzie i powoli - zmienia to ilosc zwiazkow cyjanowych
ktore przenikaja z pestek do brzeczki. W efekcie nasza sliwowica miewa
bardziej pestkowy posmak - i leb bardziej po niej boli.
--
Darek
saczacy wlasnie bielska dwunastoletnia i siedemdziesiecioprocentowa...
|