« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2014-12-01 17:49:18
Temat: Re: Sma?one ma by?!W dniu 2014-12-01 06:22, Aicha pisze:
> W dniu 2014-11-28 15:05, Trybun pisze:
>
>> A wracając do tych surowizn, ciekawe dlaczego nikt z tych karconych
>> nigdy nie zapyta na antenie dlaczego to makaron MUSI być niedogotowany
>
> Człecze, makaron jest "niedogotowany", żeby doszedł po zmieszaniu z
> gorącym sosem, a nie robiła się z niego bryja.
Myślisz, że za którymś razem trafi?
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2014-12-02 04:03:58
Temat: Re: Sma?one ma by?!W dniu 2014-12-01 17:49, FEniks pisze:
>>> A wracając do tych surowizn, ciekawe dlaczego nikt z tych karconych
>>> nigdy nie zapyta na antenie dlaczego to makaron MUSI być niedogotowany
>>
>> Człecze, makaron jest "niedogotowany", żeby doszedł po zmieszaniu z
>> gorącym sosem, a nie robiła się z niego bryja.
>
> Myślisz, że za którymś razem trafi?
Nadzieja kocha swoje dzieci ;)
--
Nie sztuka być wielkim kucharzem mając kasę i kuchnię wielką
jak studio TV. Sztuką jest tworzyć dzieła kucharskie na 4m. kw.,
bez spiżarni i z lodówką, w której zwykle spore luzy ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2014-12-02 12:53:42
Temat: Re: Sma?one ma by?!Dnia Mon, 01 Dec 2014 06:22:48 +0100, Aicha napisał(a):
> Człecze, makaron jest "niedogotowany", żeby doszedł po zmieszaniu z
> gorącym sosem, a nie robiła się z niego bryja.
I ile czasu tak "dochodzi" ten makaron w sosie? - chyba sobie żartujesz,
przecież to się od razu na stół podaje, a nie trzyma w garze Bóg wie ile.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2014-12-03 18:31:43
Temat: Re: Sma?one ma by?!Dnia 2014-12-02 04:03, obywatel Aicha uprzejmie donosi:
> W dniu 2014-12-01 17:49, FEniks pisze:
>
>>>> A wracając do tych surowizn, ciekawe dlaczego nikt z tych karconych
>>>> nigdy nie zapyta na antenie dlaczego to makaron MUSI być niedogotowany
>>>
>>> Człecze, makaron jest "niedogotowany", żeby doszedł po zmieszaniu z
>>> gorącym sosem, a nie robiła się z niego bryja.
>>
>> Myślisz, że za którymś razem trafi?
>
> Nadzieja kocha swoje dzieci ;)
Ale nie wiadomo, czym karmi.
Q
--
Kobiety - dojrzewają do 18. roku życia, potem już tylko tyją.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2014-12-03 18:36:32
Temat: Re: Sma?one ma by?!Dnia Wed, 03 Dec 2014 18:31:43 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2014-12-02 04:03, obywatel Aicha uprzejmie donosi:
>> W dniu 2014-12-01 17:49, FEniks pisze:
>>
>>>>> A wracając do tych surowizn, ciekawe dlaczego nikt z tych karconych
>>>>> nigdy nie zapyta na antenie dlaczego to makaron MUSI być niedogotowany
>>>>
>>>> Człecze, makaron jest "niedogotowany", żeby doszedł po zmieszaniu z
>>>> gorącym sosem, a nie robiła się z niego bryja.
>>>
>>> Myślisz, że za którymś razem trafi?
>>
>> Nadzieja kocha swoje dzieci ;)
>
> Ale nie wiadomo, czym karmi.
Jajoma?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2014-12-03 19:57:59
Temat: Re: Sma?one ma by?!Dnia 2014-12-03 18:36, obywatel XL uprzejmie donosi:
> Dnia Wed, 03 Dec 2014 18:31:43 +0100, Qrczak napisał(a):
>> Dnia 2014-12-02 04:03, obywatel Aicha uprzejmie donosi:
>>> W dniu 2014-12-01 17:49, FEniks pisze:
>>>
>>>>>> A wracając do tych surowizn, ciekawe dlaczego nikt z tych karconych
>>>>>> nigdy nie zapyta na antenie dlaczego to makaron MUSI być niedogotowany
>>>>>
>>>>> Człecze, makaron jest "niedogotowany", żeby doszedł po zmieszaniu z
>>>>> gorącym sosem, a nie robiła się z niego bryja.
>>>>
>>>> Myślisz, że za którymś razem trafi?
>>>
>>> Nadzieja kocha swoje dzieci ;)
>>
>> Ale nie wiadomo, czym karmi.
>
> Jajoma?
Jadwa.
Q
--
Kobiety - dojrzewają do 18. roku życia, potem już tylko tyją.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2014-12-12 18:03:00
Temat: Re: Sma?one ma by?!W dniu wtorek, 2 grudnia 2014 12:53:42 UTC+1 użytkownik XL napisał:
> Dnia Mon, 01 Dec 2014 06:22:48 +0100, Aicha napisał(a):
>
> > Człecze, makaron jest "niedogotowany", żeby doszedł po zmieszaniu z
> > gorącym sosem, a nie robiła się z niego bryja.
>
> I ile czasu tak "dochodzi" ten makaron w sosie? - chyba sobie żartujesz,
> przecież to się od razu na stół podaje, a nie trzyma w garze Bóg wie ile.
Dochodzi na tyle, że żeby dostać sensowne al dente z dowolnego makaronu
wyprodukowanego w Polsce trzeba odjąć ze 2 minuty od czasu podanego na opakowaniu.
Poza tym spora część past powstaje z wrzuceniem makaronu do składników na patelni,
dodaniu odrobiny wody z gotowania i pomęczenia go tak troszkę, wtedy to ma
zdecydowane znaczenie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2014-12-15 02:15:38
Temat: Re: Sma?one ma by?!W dniu 2014-12-02 12:53, XL pisze:
>> Człecze, makaron jest "niedogotowany", żeby doszedł po zmieszaniu z
>> gorącym sosem, a nie robiła się z niego bryja.
>
> I ile czasu tak "dochodzi" ten makaron w sosie? - chyba sobie żartujesz,
> przecież to się od razu na stół podaje, a nie trzyma w garze Bóg wie ile.
A o podgrzewaniu talerzy przed położeniem na nie dania pani słyszała?
--
Nie sztuka być wielkim kucharzem mając kasę i kuchnię wielką
jak studio TV. Sztuką jest tworzyć dzieła kucharskie na 4m. kw.,
bez spiżarni i z lodówką, w której zwykle spore luzy ;)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2014-12-15 17:49:04
Temat: Re: Sma?one ma by?!Dnia Mon, 15 Dec 2014 02:15:38 +0100, Aicha napisał(a):
> W dniu 2014-12-02 12:53, XL pisze:
>
>>> Człecze, makaron jest "niedogotowany", żeby doszedł po zmieszaniu z
>>> gorącym sosem, a nie robiła się z niego bryja.
>>
>> I ile czasu tak "dochodzi" ten makaron w sosie? - chyba sobie żartujesz,
>> przecież to się od razu na stół podaje, a nie trzyma w garze Bóg wie ile.
>
> A o podgrzewaniu talerzy przed położeniem na nie dania pani słyszała?
Odkąd to potrawy "dochodzą" na talerzu? - chyba, że masz takie niestygnące,
moze na baterie czy cóś?
:->
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2014-12-15 18:17:49
Temat: Re: Sma?one ma by?!Dnia Mon, 15 Dec 2014 17:49:04 +0100, XL napisał(a):
> Dnia Mon, 15 Dec 2014 02:15:38 +0100, Aicha napisał(a):
>
>> W dniu 2014-12-02 12:53, XL pisze:
>>
>>>> Człecze, makaron jest "niedogotowany", żeby doszedł po zmieszaniu z
>>>> gorącym sosem, a nie robiła się z niego bryja.
>>>
>>> I ile czasu tak "dochodzi" ten makaron w sosie? - chyba sobie żartujesz,
>>> przecież to się od razu na stół podaje, a nie trzyma w garze Bóg wie ile.
>>
>> A o podgrzewaniu talerzy przed położeniem na nie dania pani słyszała?
>
> Odkąd to potrawy "dochodzą" na talerzu? - chyba, że masz takie niestygnące
talerze,
> moze na baterie czy cóś?
>:->
j.w.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |