Data: 2001-02-13 21:14:53
Temat: Re: Smalec
Od: "busek" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
polecam dodac jeszcze podgardle
a co do jablek i cebuli to nie polecam robic wiekszych zapasow bo sie moze
skwasic
pozdrawiam busek
Użytkownik "Dana" <d...@n...com.pl> napisał w wiadomości
news:3a89397f@news.vogel.pl...
> Wrocilam wlasnie od mojej Mamy, ktora uraczyla mnie kanapkami z
przepysznym
> smalcem. Smalec jest wytopiony ze sloniny (ok.1kg), pod koniec Mama dodaje
> przekrojona na 4 czesci cebule, 2-3 zabki czosnku, ktore po kilku minutach
> wyjmuje. Soli, dolewa kilka kropel maggi i troszke zmielonego pieprzu.
Do
> swiezego, zytniego chleba jest to przepyszne.
>
> --
> DanaB
> http://www.kuchnia.com.pl
> Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
>
>
|