Data: 2017-01-28 22:00:18
Temat: Re: Smażenie w mikrofali
Od: "Pszemol" <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Borneq" <b...@a...hidden.pl> wrote in message
news:o6ii96$f5b$1@node2.news.atman.pl...
> Szukam przepisów, jak zrobić:
> Parówki
A to Ty smażysz parówki? Ja zwykle tylko podgrzewam...
Parówki obrane z plastikowych rurek układasz
na telarzu tak, aby się nie stykały ze sobą i aby
były równomiernie ułożone wokół obrzeża talerza.
Dużo mikrofal promieniuje "z boku" - pomyśl o układaniu
potrawy tak, aby każda część jedzenia na talerzu się
jednakowo "nasłoneczniła" z boku... Np. jak ułożysz
trzy parówki równolegle obok siebie, to ta środkowa
będzie zawsze "w cieniu" nawet przy obracającym się
talerzu - raz będzie ją zasłaniała lewa a raz prawa siostra :-)
Ustawiasz mikrofalę na 30-60 sekund i wyjmujesz
gorące. Dużo lepiej i szybciej niż podgrzewanie w wodzie.
> Ziemniaki
> Kurczak
> Warzywa na patelnię
> Frytki
O tym zapomnij.
|