Data: 2004-11-28 15:53:58
Temat: Re: Smażone ziemniaki z ssiadłym mlekiem
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 28 Nov 2004 13:50:30 +0100, "batory"
<b...@p...onet.pl> wrote:
>>
>> Pierz, z pastenakiem w planach na obiad dzis
>>
>A co sie robi z pasternaku oprócz oczywiscie figi z makiem?
>Pozdrówka - Agnieszka
>
ja robie na 2 1/2 sposobu.
1 - obgotowac a jeszcze lepiej wlozyc do naczynia, do mikrofali,
ale pokrojony w byle jaka kostke. jak polmiekki albo prawie, to
robie bardzo byle jakie puree widelcem, dodaje posiekanej cebuli
troche i rzucam to na patelnie, gdzie dochodzi rumieniac sie a
nie ma sie czego wstydzic ;))) )
1 i 1/2 - obrac (a w tamtym tez oczywiscie obrac), pokroic wzdluz
na dosc cienkie czesci - tak pol centymetra, jak najrowniejsze, ,
smazyc dosc powoli na oleju, nie za duzo go ale i nie za malo ;)
polowka przepisu to robic to samo ale w brytfannie ;) az dobrze
zazlocone
ja czesem jeszcze kroje na bardzo cenkie kawalki i smaze w
glebokim tluszczu
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|