Data: 2002-04-19 12:05:15
Temat: Re: Smażony ryż - jak to zrobić bez bólu ?
Od: <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> 4. Robimy z jajek - omlet, ktory zwijamy i drobno siekamy -
> dodajemy do naszej mieszanki ryzowo-warzywnej
> >
>
> a jeśsli chodzi o problem tlustosci ryzu.....moze teflon
> zalatwilby spawe tlustosci.....nie lac oliwy tylko mieszac i mieszac......
>
> AgataW.
> Do ubijania omletu dodac pare kropel ( łyżeczka na dwa jajka) sosu sojowego
zamiast soli... kolor co prawda "brudny", ale smak interesujący i bardzo
pasujacy do powyższej potrawy.
Ryż ma to do siebie, że po ugotowaniu radośnie klei sie do każdej - teflonowej
też- patelni. Tak więć wok ( albo każda inna patelnia), ciut tluszczu, miszac
mieszac mieszac gwaltownie i krotko, a potem przykryc i pozostawić na chwile
pod przykryciem, a jesli trzeba odgrzać, to po "naoliwieniu" podlać odorbine
wodą i jak wyżej.Qd
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|