Data: 2009-03-05 07:09:02
Temat: Re: Sok winogronowy - pytaie o jakość
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "michalek" <m...@g...com> napisał w wiadomości
news:gontdh$i27$1@mx1.internetia.pl...
>
> "D" <d...@o...pl> wrote in message news:gomidi$2p1$1@news.onet.pl...
> >
> >>> Ja polecam Ci sok z winogron dobrze przefermentowany
> >>> najlepiej z obszaru Bordeaux we Francji choć są też
> >>> zwolennicy terenów chilijskich :)
> >>
> >> I australijskich :)
> >>
> > I mołdawskich oraz azerbejdżańskich :-D
> >
> > D.
> Tych bym chętnie popróbował ale spotykam wyłącznie
> słodkie lub półsłodkie. A ja lubię wyłącznie wytrawne
> (poza małymi wyjątkami - dobre wina likierowe).
> Niestety u nas chyba większość nabywców nie chce
> wytrawnych i dlatego importerzy (z Mołdawii czy
> Azerbejdżanu) zaopatrują nas w te słodkawe.
>
> M
Wytrawne są nietrwałe. Można dodać spirtu, ale to nie będzie wino...
|