Data: 2004-10-28 20:58:57
Temat: Re: Sól do kiszenia
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marek Rzezwicki" <n...@r...nospam.kon.pl> napisał w
wiadomości news:clrkhf$995$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Kujawska sól kamienna niejodowana.
>
> Nie ma w niej piachu, kamyków? Zdarzało mi się takową mieć i kiedy robiłam
> zalewy zawsze na dnie był piasek. W przepisach na przetwory często
> spotykałam się aby nie używać soli kamiennej do przetworów właśnie ze
> względu na powyższą wadę.
No nieeee.... Warzonej soli do przetworów??? A fe! :)))
To tak, jakby hamburgery na bankiecie podać, albo wół do karety... albo coś
w tym guście ;)))
Pozdrawiam, Agata
|