Data: 2006-06-06 18:31:06
Temat: Re: Sól morska, sól kamienna.
Od: "Sowa" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał w wiadomości
news:Ioghg.5507$td6.5444@trnddc02...
> Sol "kuchenna" , ktora kupujesz w sklepach jest w czesto warzona.
Warzona, czyli , sól kamienna zostaje rozpuszczona w wodzie, przefiltrowana
z zanieczyszczeń i odparowana raz jeszcze?
> Naturalnie, mozna, a w procesie kupna-sprzedazy wrecz powinno sie, ja
> wazyc ale to inna para bamboszy.
? A co z solą kamienną?
Bo kupuję sól kamienną - grubą, nie oczyszczaną, wsypuję do młynka i takiej
używam, mieląc zależnie od kaprysu to grubiej to drobniej.
Taka chyba w niczym nie różnie się od soli morskiej w zawartości minerałów?
Z mojego rozeznania tez jest mniej słona od tej oczyszczonej (warzonej?),
trzeba jej sypać więcej.
IMO, tak na babski rozum w kamiennej nie ma tych wszystkich cywilizacyjnych
zanieczyszczeń , jakie sobie teraz w wodzie morskiej radośnie pływają . ;/
--
Edyta Czyż
>>Sowa<<
// varium et mutabile semper femina // Wergiliusz
|