Data: 2011-05-16 11:31:12
Temat: Re: Sól tej i tamtej ziemi...
Od: "R. P." <r...@w...to.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
animka wrote:
> W dniu 2011-05-14 12:38, Ikselka pisze:
>
>> Filtruję w Bricie wodę na herbatę, kawę i na rosół, bo tu MUSI być
>> miękka.
>> Do innych celów (inne zupy, gotowanie ziemniaków, ryżu, makaronu itp)
>> używam kranówki - mamy bardzo dobrą, tyle że bardzo zawapnioną.
>
> Miałam filtr Instapure na kranie wiele lat, ale wreszcie go zdjęłam, bo
> trudno dostać do niego filtry i te filtry sę droższe od filtrów do
> Britty. Filtry do Britty można kupić wszędzie. Dzbanek mam dopiero od
> jakiegoś miesiąca i jestem bardzo zadowolona.
> Nie ma już kamienia w czajniku i jest super. Do żelazka też wlewam
> filtrowaną wodę.
>
>
lol! kobieto. do żalezka to sie wlewa wode destylowana!!
|