Data: 2011-05-14 13:17:11
Temat: Re: Sól tej i tamtej ziemi...
Od: animka <a...@t...nie.ja.wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-05-14 12:38, Ikselka pisze:
> Filtruję w Bricie wodę na herbatę, kawę i na rosół, bo tu MUSI być miękka.
> Do innych celów (inne zupy, gotowanie ziemniaków, ryżu, makaronu itp)
> używam kranówki - mamy bardzo dobrą, tyle że bardzo zawapnioną.
Miałam filtr Instapure na kranie wiele lat, ale wreszcie go zdjęłam, bo
trudno dostać do niego filtry i te filtry sę droższe od filtrów do
Britty. Filtry do Britty można kupić wszędzie. Dzbanek mam dopiero od
jakiegoś miesiąca i jestem bardzo zadowolona.
Nie ma już kamienia w czajniku i jest super. Do żelazka też wlewam
filtrowaną wodę.
--
animka
|