Data: 2001-10-12 11:18:35
Temat: Re: Sorówka z czerwonej kapusty
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Struś <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9q50bj$afr$...@n...tpi.pl...
> Czy wie ktos moze ja takowa zrobic? Jadle juz kilka razy w jakichs
knajpach
> ale jakos nie wiem jak do niej podejsc. Tak jak z bialej? Zasolic itd?
> Dzieki za sugestie wszelkie.
>
a ja znam zupełnie inną surówkę na ciepło z takiej kapuchy.
Kroi się ją w grubsze paski i gotuje do miękkości w lekko osolonej wodzie z
maciupkim dodatkiem kostki rosołowej, w trakcie gotowania bum w to duzo
rodzynek i kilka pociachanych suszonych śliwek, no i na koniec soku z
cytryny trochę, żeby zyskała pięknego kolorku. A, no i pieprzu.
Pycha do kartofelków z mięskiem.
Wkn
|