Data: 2001-10-12 08:30:23
Temat: Re: Sorówka z czerwonej kapusty
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Aha, Krakusy (bo ja jedna z nich) dodaja do tej w tradycyjnej wersji z
jablkiem i cebula ugotowana fasolke, taka biala drobniutka. I do przepisu z
pomarazcza wkradl sie blad: ma byc bez cebuli, por wystarczy!
Agata Solon, naturalna
Użytkownik Agata Solon <a...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9q6579$cos$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik Struś <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
> napisał:9q50bj$afr$...@n...tpi.pl...
> > Czy wie ktos moze ja takowa zrobic? Jadle juz kilka razy w jakichs
> knajpach
> > ale jakos nie wiem jak do niej podejsc. Tak jak z bialej? Zasolic itd?
> > Dzieki za sugestie wszelkie.
> >
> >
> > Pzdr.
> > Struś
> Dla odmiany mozna zrobic tak: do poszatkowanej leciutko obgotowanej
kapusty
> dodajemy por w cieniutkich talarkach i pokrojony w kostke miazsz
pomaranczy,
> posiekana cebule, przyprawiamy octem winnym, oliwa (sporo!), sol, pieprz,
> cukier. Super wyglada jak sie pomaranca zaczyna robic fioletowa.
>
> Agata Solon, naturalna
>
|