Data: 2001-10-12 07:17:34
Temat: Re: Sorówka z czerwonej kapusty
Od: "DominikaNM" <d...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Struś" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9q50bj$afr$1@news.tpi.pl...
> Czy wie ktos moze ja takowa zrobic? Jadle juz kilka razy w jakichs
knajpach
> ale jakos nie wiem jak do niej podejsc. Tak jak z bialej? Zasolic
itd?
> Dzieki za sugestie wszelkie.
>
>
> Pzdr.
> Struś
A ja :
Rozdrabniam kapustę w malakserze, wrzucam na wrzątek, dodaje octu
(żeby nie straciła koloru!!!). Na patelni szklę bardzo drobno
posiekaną cebulkę najlepej na oliwie ziołowej. Odcedzam kapustę,
wrzucam do cebulki i mieszam przez chwilę żeby się przegryzło. Dodaję
jabłko, sól, cukier i inne przyprawy. Czasem można dodać groszek
konserwowy.
Pozdrawiam
DominikaNM
|