Data: 2001-10-12 07:19:35
Temat: Re: Sorówka z czerwonej kapusty
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Struś <m...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9q50bj$afr$...@n...tpi.pl...
> Czy wie ktos moze ja takowa zrobic? Jadle juz kilka razy w jakichs
knajpach
> ale jakos nie wiem jak do niej podejsc. Tak jak z bialej? Zasolic itd?
> Dzieki za sugestie wszelkie.
>
>
> Pzdr.
> Struś
Dla odmiany mozna zrobic tak: do poszatkowanej leciutko obgotowanej kapusty
dodajemy por w cieniutkich talarkach i pokrojony w kostke miazsz pomaranczy,
posiekana cebule, przyprawiamy octem winnym, oliwa (sporo!), sol, pieprz,
cukier. Super wyglada jak sie pomaranca zaczyna robic fioletowa.
Agata Solon, naturalna
|