Data: 2006-03-25 20:11:53
Temat: Re: Sos Mornay
Od: "maf" <m...@n...alpha.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Hanna Burdon" <b...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:e04449$ra1$1@inews.gazeta.pl...
> In news:Xns9791AD6C598FAnotujaca@193.42.231.152,
> Ja go używam do warzyw: ugotowane warzywa (kalafior, brokuły, marchewka)
> polewam sosem, posypuję serem i wstawiam do piekarnika, żeby się ser
> zrumienił.
>
> Do gnocchi to chyba rzeczywiście za mdły, przepraszam za wyrażenie, smak.
> :-)
Taki pseudo mornay, to mi wyszedl do pangi. Bo mornay to przewaznie do
cieleciny ryb i warzyw.
A pseudo dlatego, ze robilem go w inny sposob i bez maki. Panga saute,
smazona na masle /duzo masla/. po wyjeciu ryby z patelni dodalem sera i
smietanki. powstal sos ktorym polalem rybe. Swietny.
Pozdr
maf
|