Data: 2006-03-27 12:07:30
Temat: Re: Sos Mornay
Od: notujaca <n...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
maf napisał(a) 25/03/2006 19:19:
>> Wyszło dobre :-) Tylko jednak to troche za delikatny sos do samych
>> gnocchi,
> A to trzeba bylo napisac, ze do gnocchi. Bo to polewane sosem, to sos robi
> sie z utartego sera, koncentratu pomidorowego, masla, smietanki i sosu z
> pieczenia miesa.
Mam swoje sprawdzone przepisy do gnocchi :-) Eksperymentowałam z Mornay, bo
bardzo lubię smak gruyera. Tu jednak on się trochę rozmył. Może spróbuję
dodać gruyera zamiast parmezanu do sosu alfredo? Tylko żebym nie
zbankrutowała na tych eksperymentach, gruyere jest strasznie drogi, a nie
znam jego dobrego zamiennika (jak litewski dziugas zamiast parmezanu).
--
pzdr notująca
krytyk rzeczywistości
|