Data: 2004-05-10 07:26:38
Temat: Re: Sos bulgarski
Od: "Gusiek" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Pawel Kazienko" <k...@w...pl> napisał w
wiadomości news:c7mdfs$pvi$1@absinth.dialog.net.pl...
>
> Użytkownik "Gusiek" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:c7l6rn$5kj$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> > cebula czosnkowa (? pewnie czosnek)
>
> cebula czosnkowa to cebula czosnkowa - taka biala, bardziej delikatna
> (delikatniejsza ?? :) )
Tak, zgadzam się. Ale w tym wypadku to czosnek. Tłumaczyłam najpierw z
bułgarskiego, a potem zobaczyłam, ze jest też angielska wersja. :) I w
angielskiej było garlic.
Pozdrawiam, Agata
|