Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.mega.net.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "szama" <s...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Sos cebulowy biały
Date: Wed, 12 Feb 2003 22:47:46 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 34
Sender: s...@p...onet.pl@n13.satfilm.net.pl
Message-ID: <b2efj5$abk$1@news.onet.pl>
References: <b2ed80$4kg$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: n13.satfilm.net.pl
X-Trace: news.onet.pl 1045086629 10612 195.136.107.237 (12 Feb 2003 21:50:29 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 12 Feb 2003 21:50:29 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:146219
Ukryj nagłówki
1/2 szklanki śmietany
Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2ed80$4kg$1@news.onet.pl...
> SOS CEBULOWY BIAŁY
> Składniki dla 3 osób
> 20 dag cebuli
> 3 dag masła
> 1/8 -1/4 litra wywaru z włoszczyzny lub rosołu
> ? szklanki śmietany
> szczypta soli
> szczypta cukru
> 1) Cebulę obrać posiekać dodać masło zalać ? litra wrzącej wody i ugotować
> do miękkości. Następnie razem z wywarem przetrzeć przez sito.
> 2) Pół szklanki wywaru lub rosołu (zimnego) zmieszanego z mąką dodać
> przetartą cebulę zagotować.
> 3) Tak przygotowany sos połączyć ze śmietaną po czym przyprawić do smaku
> solą i cukrem. Sos powinien być gęsty.
> RADA do sosu można również dodać żółtko i szczyptę pieprzu. Sos cebulowy
to
> znakomity dodatek do jajek, kotletów baranich oraz sztuki mięsa.
> Informacja o produkcie
> Kalorie Zawartość tłuszczu
> 729 razem - dla 3 osób243 kcal - 1 porcja Mała
> Źródło wit. A, C i wapnia.
> Czas 35 min.
>
> Smacznego
>
> Aguś
>
>
|