Data: 2003-02-12 21:47:46
Temat: Re: Sos cebulowy biały
Od: "szama" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1/2 szklanki śmietany
Użytkownik "szama" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b2ed80$4kg$1@news.onet.pl...
> SOS CEBULOWY BIAŁY
> Składniki dla 3 osób
> 20 dag cebuli
> 3 dag masła
> 1/8 -1/4 litra wywaru z włoszczyzny lub rosołu
> ? szklanki śmietany
> szczypta soli
> szczypta cukru
> 1) Cebulę obrać posiekać dodać masło zalać ? litra wrzącej wody i ugotować
> do miękkości. Następnie razem z wywarem przetrzeć przez sito.
> 2) Pół szklanki wywaru lub rosołu (zimnego) zmieszanego z mąką dodać
> przetartą cebulę zagotować.
> 3) Tak przygotowany sos połączyć ze śmietaną po czym przyprawić do smaku
> solą i cukrem. Sos powinien być gęsty.
> RADA do sosu można również dodać żółtko i szczyptę pieprzu. Sos cebulowy
to
> znakomity dodatek do jajek, kotletów baranich oraz sztuki mięsa.
> Informacja o produkcie
> Kalorie Zawartość tłuszczu
> 729 razem - dla 3 osób243 kcal - 1 porcja Mała
> Źródło wit. A, C i wapnia.
> Czas 35 min.
>
> Smacznego
>
> Aguś
>
>
|