« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-22 13:57:50
Temat: Re: Sos do gotowanego/duszonego schabuFrom: Mich <M...@c...pl>
> Proszę o pomoc w sprawie...sosu. Takiego prostego, zwyczajnego sosu do
> np. gotowanego/duszonego schabu. Staralam sie i jednak nic z tego.
> Moja druga polowka stwierdzila, ze dalo sie zjesc "ale jakie bylo to
> sama wiesz":(
Sos zurawinowy do miesa:
słoiczek dżemu żurawinowego niskosłodzonego
2 kwaśne jabłka
3 łyżki octu winnego
1/2 szklanki cukru
szczypta imbiru
szczypta cynamonu
2-3 goździki
garść namoczonych małych rodzynek
garść posiekanych drobno orzechów włoskich
Gotujemy syrop z cukru, octu i 3 łyżek wody. Jabłka kroimy w drobną kostkę i
gotujemy do zeszklenia w syropie. Dodajemy przyprawy, gotujemy jeszcze
chwilę. Dodajemy dżem z żurawin, orzechy i rodzynki, mieszamy, gotujemy na
maleńkim ogniu jeszcze 2 minuty. Podajemy do schabu, wędlin, serka
cammembert panierowanego, na zimno lub gorąco.
--
Macabra
When God made man, she was only testing
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |