« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-11-10 18:21:19
Temat: Sos karmelowyWitam!
Czy ktoś z grupowiczów zna przepis na w/w sos który można zastosować do mięsa?
Jadłam (w restauracji) piersi kurczaka z nadziewane sliwkami i to wszystko
potraktowane sosem karmelowym. Wszystko pycha, a sos boski.
Wanda.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-11-10 18:26:24
Temat: Re: Sos karmelowy> Witam!
> Czy ktoś z grupowiczów zna przepis na w/w sos który można zastosować do
mięsa?
> Jadłam (w restauracji) piersi kurczaka z nadziewane sliwkami i to wszystko
> potraktowane sosem karmelowym. Wszystko pycha, a sos boski.
> Wanda.
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Przepraszam za błąd, nie wiem skąd w tekście "z"
W.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-11-15 18:17:08
Temat: Re: Sos karmelowyMożna zastosować "nieco oszukany" sos teriyaki.
Do sosu sojowego dodajemy cukier i mieszamy. Dodajemy tyle cukru aby sos
uzyskał gęstą konsystencję po całkowitym rozpuszczeniu cukru.
Leniwi mogą dodać np miód sztuczny.
Sos powinien być na tyle gęsty aby nie spływał z potraw tylko zostawał na
powierzchni jako gęste krople
Pycha.
--
Jackare
Bytom
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-11-16 21:26:04
Temat: Re: Sos karmelowy> Można zastosować "nieco oszukany" sos teriyaki.
> Do sosu sojowego dodajemy cukier i mieszamy. Dodajemy tyle cukru aby sos
> uzyskał gęstą konsystencję po całkowitym rozpuszczeniu cukru.
> Leniwi mogą dodać np miód sztuczny.
>
> Sos powinien być na tyle gęsty aby nie spływał z potraw tylko zostawał na
> powierzchni jako gęste krople
>
> Pycha.
> --
> Jackare
> Bytom
Dziękuję dopiero teraz, nie miałam neta. Wypróbuję w sobotę. Pozdrawiam. Wanda.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |