Data: 2007-02-07 10:52:57
Temat: Re: Sos śmietanowo-pomidorowy
Od: BBjk <b...@Q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
D D napisał(a):
>> Ma ktos pomysl na jakis dobry sos pomidorowo-serowy?
>> Ewentualnie inny pasujacy do piersi z kurczaka i makaronu / ryzu?
Inny, to kaparowy, imho idealny do drobiu. Najbardziej. Ale może to
nieobiektywne, bo jestem fanką kaparów i do wszystkiego bym dawała.
> Oczywiscie mialo byc jak w temacie smietanowo-pomidorowy.
Pomidorowy ze śmietaną (w brzmieniu oryginalnym):
Pięć lub sześć pomidorów przekrajać i udusić w maśle na miękko,
następnie przefasować i przelać rosołem. Rozbić pól łyżki mąki w
kwaterce śmietany, zaprawić sos, posolić, dac trochę cukru do smaku i
zagotować. Sos ten dobry bardzo do sztuki mięsa i kotletów. (Monatowa)
--
pa, BBjk poniewczasie
|