Data: 2011-10-05 08:32:19
Temat: Re: Sos tysiąca wysp taki jak w Ikei?
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-10-05 05:00, Aicha pisze:
> Żartowałam :)))
>
> Macie swój ulubiony wariant? Bo w necie jest to sos tysiąca wersji :)
>
Szczerze mówiąc, to nie wiem, jak właściwie powinien smakować, bo w
zależności od producenta smak się zmienia. ;) O ile to jest to, co mam
na myśli, to robię to zwykle tak, że mieszam keczup z majonezem i
odrobiną gęstej śmietany (proporcje takie, żeby uzyskać pożądany kolor i
konsystencję), dosmaczniam sokiem z cytryny i ostrą papryką lub
pieprzem. Bardzo ważny jest keczup, bo ma duży wpływ na smak całości,
Heinza chyba najlepszy.
Ewa
|