Data: 2005-11-01 00:45:08
Temat: Re: Sos waniliowy - custard
Od: Magdalena Bassett <m...@o...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Nixe wrote:
> W wiadomosci <news:11mcu5eb4jmkuae@corp.supernews.com>
> Magdalena Bassett <m...@o...net> pisze:
>
>> Z zoltek i cukru zrobic kogiel mogel, dodac make kartoflana, dokladnie
>> wymieszac, dodac polowe smietanki, dokladnie wymieszac.
>> W malym garnku zagotowac mleko i reszte smietanki, gdy wrzace, dodac
>> mieszanke zoltkowa ciagle mieszajac i zagotowac az zacznie bulgotac.
>> Przelac do naczynia czy sosjerki. Pomazac po wierzchu kawalkiem masla,
>> zeby nie zrobil sie korzuch.
>
>
> Toz to przepis na tradycyjny budyn waniliowy :))
>
No jasne, tylko rzadszy i bogatszy, bo ma smietanke.
MB
|