Data: 2000-06-09 07:43:49
Temat: Re: Sos z sera rokpol
Od: Paul Urstein <p...@p...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
"E.Vita" a écrit :
> Probowalam zrobic sos z rokpola. Tluszcz oddzielil sie od reszty i nie
> udalo mi sie uzyskac gladkiej masy. Potrawa wyszla smaczna. Miesko
> oblepilo sie ta reszta, a tluszcz zostal na patelni. Tylko, czy to tak
> powinno wygladac?
> ewa
Witaj, nie jestem pewien czy twoj "Rokpol" to odpowiednik francuskiego
"Roquefort" Jesli tak to incipiam :
tluszcz ktory oddziela sie od sera przy podgrzewaniu wylej!
a reszte rozprowadz powoli w malej ilosci mleka ( na cieplo oczywiscie)
Ja, robiac ten sos (wspanialy do piersi kurczaka) rozpuszczam ser od
razu
w mleku.
Ewa, jesli pisze o czyms innym niz twoj ser, wywal moj list do kosza!
--
Amicalement Paul Urstein
|