Data: 2008-01-07 19:55:13
Temat: Re: Southern Biscuits
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marsjasz wrote:
> Magdalena Bassett pisze:
>
>> Southern Biscuits
>>
>> 2.5 cup maki (600 ml)
>> 1/2 cup (112 g) miekkiego masla*
>> 3 lyzeczki amerykanskiego proszku do pieczenia albo 2 lyzeczki
>> polskiego proszku do pieczenia
>> 1 lyzeczka sody oczyszczanej
>> 1 lyzeczka soli
>> 1 cup (240 ml) maslanki
>>
>> 1 jajko do posmarowania na wierzchu
>
>
> a jak z czym to sie je ???
> bo bez cukru widze...
> pozdrawiam
> Mars
Nie dodaje sie cukru do biscuits. To nie sa ciastka, to jest cos w
rodzaju kruchych bulek, ktore podaje sie z miesem, polane sosem.
Mozna je rowniez jesc przepolowione, posmarowane maslem, lub polane miodem
MB
|