Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.one
t.pl!not-for-mail
From: "Ryszard" <r...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Spagetti alla putanesca
Date: Tue, 1 May 2001 19:56:11 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 54
Sender: [rszgielda friko.onet.pl]@pe37.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl
Message-ID: <9cmufa$kjg$2@news.onet.pl>
References: <7...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pe37.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.onet.pl 988740906 21104 213.76.76.37 (1 May 2001 18:15:06 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 1 May 2001 18:15:06 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:50735
Ukryj nagłówki
mozesz przetumaczyc doslownie, ale wtedy nie bedzie ladnie, wiadomo
putana-k...
--
pozdrawiam
Ryszard
c...@p...fm
Użytkownik <n...@m...ch> napisał w wiadomości
news:7a08.00000000.3aee7f93@newsgate.onet.pl...
> Spagetti alla putanesca
>
> (Jak to danie ladnie nazwac po polsku??)
>
> Spagetti (400-500g)
> Dwie lyzki kaparow
> 60g filetow anchois
> 4 lyzki oliwy
> 4 zabki czosnku
> jedna mala ostra papryczka
> 2 puszki pomidorow
> 1 lyzeczka suszonego oregano
> 125g czarnych oliwek
> sol, pieprz
>
> Odcedzic anchois, pokroic na kawaleczki i podgrzewac powolutku na patelni
z
> oliwa, az sie rozpuszcza. Dorzucic posiekany czosnek, papryczke rowniez
> posiekana. Dodac pomidory i duzo pieprzu. Zwiekszyc ogien mieszajac caly
czas,
> kiedy sie lekko zredukuje, przykryc i dusic przez pol godziny na wolnym
ogniu.
> W miedzyczasie ugotowac spagetti. Pod koniec do sosu dodac oliwki i
kapary,
> mozna tez wlac 1-2 lyzki wody z gotowania spagetti.
>
> Pozdrawiam
> Kalina
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|