Data: 2001-05-01 17:56:11
Temat: Re: Spagetti alla putanesca
Od: "Ryszard" <r...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
mozesz przetumaczyc doslownie, ale wtedy nie bedzie ladnie, wiadomo
putana-k...
--
pozdrawiam
Ryszard
c...@p...fm
Użytkownik <n...@m...ch> napisał w wiadomości
news:7a08.00000000.3aee7f93@newsgate.onet.pl...
> Spagetti alla putanesca
>
> (Jak to danie ladnie nazwac po polsku??)
>
> Spagetti (400-500g)
> Dwie lyzki kaparow
> 60g filetow anchois
> 4 lyzki oliwy
> 4 zabki czosnku
> jedna mala ostra papryczka
> 2 puszki pomidorow
> 1 lyzeczka suszonego oregano
> 125g czarnych oliwek
> sol, pieprz
>
> Odcedzic anchois, pokroic na kawaleczki i podgrzewac powolutku na patelni
z
> oliwa, az sie rozpuszcza. Dorzucic posiekany czosnek, papryczke rowniez
> posiekana. Dodac pomidory i duzo pieprzu. Zwiekszyc ogien mieszajac caly
czas,
> kiedy sie lekko zredukuje, przykryc i dusic przez pol godziny na wolnym
ogniu.
> W miedzyczasie ugotowac spagetti. Pod koniec do sosu dodac oliwki i
kapary,
> mozna tez wlac 1-2 lyzki wody z gotowania spagetti.
>
> Pozdrawiam
> Kalina
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|