Data: 2001-05-01 09:19:16
Temat: Spagetti alla putanesca
Od: <n...@m...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
Spagetti alla putanesca
(Jak to danie ladnie nazwac po polsku??)
Spagetti (400-500g)
Dwie lyzki kaparow
60g filetow anchois
4 lyzki oliwy
4 zabki czosnku
jedna mala ostra papryczka
2 puszki pomidorow
1 lyzeczka suszonego oregano
125g czarnych oliwek
sol, pieprz
Odcedzic anchois, pokroic na kawaleczki i podgrzewac powolutku na patelni z
oliwa, az sie rozpuszcza. Dorzucic posiekany czosnek, papryczke rowniez
posiekana. Dodac pomidory i duzo pieprzu. Zwiekszyc ogien mieszajac caly czas,
kiedy sie lekko zredukuje, przykryc i dusic przez pol godziny na wolnym ogniu.
W miedzyczasie ugotowac spagetti. Pod koniec do sosu dodac oliwki i kapary,
mozna tez wlac 1-2 lyzki wody z gotowania spagetti.
Pozdrawiam
Kalina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|