Data: 2004-07-21 16:49:41
Temat: Re: Spagetti- sos
Od: Sabinka <s...@t...tuniema.pf.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 21 Jul 2004 09:37:55 +0200, Theli <g...@w...pl> wrote:
>Nie :) a do tego ma inna konsystencje, nie ma tej okropnej galaretki i
>pestek.
Pomidory mozna jesc bez pestek. Ale ich aromatu to raczej specjalnie
nei zmieni, smak moze bardziej.
Poza tym sadze ze kupne przeciery nie sa tej "galaretki" pozbawiane,
za duzo by z tym roboty bylo. Raczej pestki i skorki sa jakos
odwirowywane.
Zreszta przepisy na sosy najczesciej kaza usuwac pestki z pomidorow,
czego ja nie robie bo to dla mnie najlepsze z pomidora jest no i za
duzo zabawy by bylo.
Tak czy inaczej przecier pomidorowy pachnie i smakuje pomidorami,
chyba ze nieudany jakis. Dobre koncentraty tez pachna i smakuja
pomidorami, chociaz troche inaczej, pewnie wlasnie z koncentracji to
wynika, czyli smak i zapach jest jeszcze silniejszy ;)
A sosy w torebkach to nic innego jak imitacje sosow naturalnych. Czy
imitacja i to do tego kiepska moze smakowac lepiej od oryginalu?
Pewnie moze.
--
Pozdrawiam, Sabina
(z adresu usun co trzeba)
www.pajacyk.pl
|