Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Spaghetti BEZ pomidor?w i ?mietany
Date: Fri, 16 Nov 2007 22:40:19 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 32
Message-ID: <3...@k...net>
References: <3...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: dlw85.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1195249700 3929 83.24.52.85 (16 Nov 2007 21:48:20 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 16 Nov 2007 21:48:20 +0000 (UTC)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:305741
Ukryj nagłówki
** Fishman <d...@p...onet.pl> wrote:
> Pytanie w ramach kuchni dla alergików. Jaki sos do spaghetti nie wymagający
> dodatku pomidorów i śmietany? Może jakaś wariacja pesto? Szpinak? Duże ilości
> sera też odpadają.
W Gazecie były ostatnio dodatki - książki o kuchni włoskiej. Jeden (akurat o
pastach) nabyłem. Ze spisu treści:
Spaghetti z orzechowym pesto
Spaghetti z oregano i anchois
Spaghettini z ricottą i pecornio
Spaghetti z miętą, czosnkiem i oliwkami
Spaghetti z cebulą i tuńczykiem
Ziti z karczochami i kozim serem
Linguine z pesto i warzywami
Spaghetti z czosnkiem i chlebem
Spaghettini z czosnkiem, anchois i chilli
Spaghetti z cytryną i czarnymi oliwkami
Spaghetti z krewetkami
Spaghetti z oliwkami i grzybami
PS. Technicznie spaghetti to rodzaj makaronu, to o co pytasz to pasta (czyli
rodzaj dania).
PPS. Pasta to generalnie jest danie, które aż samo się prosi o inwencję, więc
właściwie możesz dać cokolwiek co Ci smakuje i tworzy fajną kompozycję.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
|