Data: 2007-11-16 21:40:19
Temat: Re: Spaghetti BEZ pomidor?w i ?mietany
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Fishman <d...@p...onet.pl> wrote:
> Pytanie w ramach kuchni dla alergików. Jaki sos do spaghetti nie wymagający
> dodatku pomidorów i śmietany? Może jakaś wariacja pesto? Szpinak? Duże ilości
> sera też odpadają.
W Gazecie były ostatnio dodatki - książki o kuchni włoskiej. Jeden (akurat o
pastach) nabyłem. Ze spisu treści:
Spaghetti z orzechowym pesto
Spaghetti z oregano i anchois
Spaghettini z ricottą i pecornio
Spaghetti z miętą, czosnkiem i oliwkami
Spaghetti z cebulą i tuńczykiem
Ziti z karczochami i kozim serem
Linguine z pesto i warzywami
Spaghetti z czosnkiem i chlebem
Spaghettini z czosnkiem, anchois i chilli
Spaghetti z cytryną i czarnymi oliwkami
Spaghetti z krewetkami
Spaghetti z oliwkami i grzybami
PS. Technicznie spaghetti to rodzaj makaronu, to o co pytasz to pasta (czyli
rodzaj dania).
PPS. Pasta to generalnie jest danie, które aż samo się prosi o inwencję, więc
właściwie możesz dać cokolwiek co Ci smakuje i tworzy fajną kompozycję.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
|