Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.nask.pl!
news.nask.org.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!border4.nntp.dca.gigane
ws.com!border2.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!nx01.iad01.newshosting.c
om!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a
-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@i...pl>
Newsgroups: pl.sci.psychologia
References: <iaa7vo$oqi$1@news.onet.pl>
<f...@n...googlegroups.com>
<4cc92e5a$0$20998$65785112@news.neostrada.pl> <iabbid$gp8$1@news.onet.pl>
<4cc9482f$0$27042$65785112@news.neostrada.pl> <iabhcq$37e$1@news.onet.pl>
<4cc9ca54$6$21009$65785112@news.neostrada.pl>
<4cc9d8ff$0$22795$65785112@news.neostrada.pl> <iaclhk$qgu$1@news.onet.pl>
<4cc9dd5e$0$21007$65785112@news.neostrada.pl> <iacmpq$uva$1@news.onet.pl>
<4cc9ebb7$0$22798$65785112@news.neostrada.pl>
<krzw03dt51sl.5eu8t8mod69u$.dlg@40tude.net>
Subject: Re: Spicie......
Date: Fri, 29 Oct 2010 06:11:58 +0200
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
Lines: 53
Message-ID: <4cca4995$0$21003$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.6.242.162
X-Trace: 1288325525 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 21003 83.6.242.162:1382
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.psychologia:567366
Ukryj nagłówki
"Fragile" <s...@o...pl> wrote in message
news:krzw03dt51sl.5eu8t8mod69u$.dlg@40tude.net...
> Dnia Thu, 28 Oct 2010 23:31:28 +0200, Veronika napisał(a):
>
>> Użytkownik "Paweł" <z...@...ll> napisał w wiadomości
>> news:iacmpq$uva$1@news.onet.pl...
>>
>>>> No to zapiekane ziemniaczki. Z piekarnika.
>>>> Maggi też śmierdzi.
>>>
>>> Ale nie tak jak frytki.
>>> Albo brokuły. Zwłaszcza w przecierze dla niemowląt. Niuniusiowi też
>>> zupełnie nie pasowało - wywaliłem słoiczek do kosza :)
>>
>> No to obierz kilka ziemniaków, pokrój w niezbyt cienkie plasterki, ułóż
>> na
>> blasze, posyp pokrojoną cebulą, białym pieprzem, wiórkami masła, blachę
>> szczelnie nakryj folią aluminiową i do piekarnika na godzinę (200
>> stopni).
>>
>>
>>> Mnie jakoś nigdy. No niestety, przyrządzone mięso świetnie pachnie i
>>> jest
>>> smaczne.
>>
>> Tak naprawdę to najłatwiej upiec jakieś mięso. Mało zmywania i piecze się
>> samo.
>> Wystarczy kawałek schabu bez kości, trzeba zrobić w nim nożem dziurę, w
>> środku, napchać tam suszonych śliwek, posmarować olejem, posypać
>> przyprawami, solą, pieprzem, majerankiem, czosnkiem, czym tam lubisz,
>> owinąć
>> folią aluminiową i na noc do lodówki.
>> Później wystarczy wyjąć, zapakować w rękaw z folii do pieczenia, dolać
>> oleju
>> i wody i na blachę lub do żaroodpornego naczynia i piecze się samo ok.
>> 1,5
>> godziny (180 stopni). Na kilkanaście minut przed końcem pieczenia można
>> zwiększyć temperaturę i rozciąć rękaw żeby schab się zrumienił. I już.
>>
>> Jeśli lubisz zupy, to możesz ugotować jakąś na dwa dni i też obiad z
>> głowy.
>>
> No już cicho, ciiicho, bo trzeci raz do lodówki nie polezę... :)
>
> Pozdrawiam,
> M.
Są takie potrawy dojrzewające jak bigos - zupa ziemniaczana z serem wędzonym
lub boczkiem wędzonym, zupa grzybowa, leczo. No i paella - coraz
smaczniejsza w miarę ubywania.
|