Data: 2006-06-20 15:13:24
Temat: Re: Sposob na czerwone buraki
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl> napisał w wiadomości
news:e78odl$9hi$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
> > Zona kazala zapytac wiec pytam
> > Czy jest jakis sposob zeby przyspieszyc gotowanie czerwonych burakow, bo
> jak
> > wrzuci do gara z woda to 2 godziny bite zanim one zmiekna. Moze trzeba
> > czegos dodac zeby skrocic ten czas. Poza tym ma dziwna maniere nie
> > przykrywania garnka, bo "moja mama tez tak robi i tak jest dobrze" :)))
>
> w sklepie wybieram buraki wymiarami podobne do siebie - raczej średnie -
> szoruję szczotką pod bieżąca woda - nie obieram - gotuje w parowarze -
> czas 60 min, bez zadnego dozoru :-)
>
Au mnie na pobliskim targu sa dostepne juz uparowane...jak rano to nawet
ciepłe sa...tak ze obrac tylko wystarczy..:)))
Marek - Lublin
|