Data: 2006-03-16 20:43:03
Temat: Re: Stek
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Misiek" <p...@g...pl> wrote in message
news:dvbdq7$4aq$1@bmj-lx1.bmj.net.pl...
> dla amerykanina wszystko co jest z miesa wolowego
> (oni steki to z koscia
> robia nawiasem mowiac i dosc grube) jest stekiem
Mowiac wprost i bez nawiasu - mylisz sie, zabciu. Taki T-bone czy
portherhouse beda z koscia ale na przyklad takie rib-eye (mniam, mniam..) sa
zwykle bez kosci. Nie mowiac juz o tym, ze nazwy sa ludzace i taki "prime
rib", na ten przyklad, nie ma nic wspolnego z zeberkiem. A taki "fillet
mignon" to tyz moze byc stek.
> Nawet na mieso z giczy mowia stek
Naprawde..? A to nowina...
No ale to musi byc prawda... Pochodzi wszak od Wielkiego Eksperta Od Stekow.
<bfg>
--
><eM eL><Washington, D.C.><
|