Data: 2000-11-24 17:55:57
Temat: Re: Suchy pasztet
Od: <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Użytkownik <p...@p...onet.pl>
> > Witajcie!
> > Wczoraj zrobilismy pasztet: troche chudej wieprzowiny, boczku, wątróbek i
> mięsa
> > drobiowego, ale jakiś taki suchy wyszedł! Co może być przyczyną jego
> suchości?
> Jak chcesz mieć chudy ale mokry to dołóż trochę włoszczyzny z gotowania
> mięs, to co ci bardziej pasuje.
> Pozdrawiam Jerzy
>
Włoszczyznę dodałam całą jaką użyłam do gotowania, więc to chyba nie to. Być,
jak pisali przedpiścy w tym wątku, może za mało tego boczku a o bułce
zapomniałam :(. Tzn znalazłam ją na stole jak pasztet sie już piekł, czekała aż
ją zużyję do pasztetu ;). Pice natomiast piekłam 1 godzinę w 180st - niestety
na pieczenie w łaźni wodnej z powodów technicznych nie mogłam sobie pozwolić.
Dziękuję za rady.
Aśka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|