Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!sgh.waw.pl!not-for-mail
From: "Bozenka" <b...@s...pw.edu.pl.terefere>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Surówka z brokułów
Date: Tue, 24 Aug 2004 11:01:38 +0200
Organization: Warsaw School of Economics
Lines: 26
Message-ID: <cgf04a$kq3$1@absolut.sgh.waw.pl>
References: <cgevfd$l5n$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pc192-98.sgh.waw.pl
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:212112
Ukryj nagłówki
"Krystyna z Rybnika" wrote in message...
> Szukałam i szukałam w archiwum i googlach i nie znalazłam, a już były na
> pewno przepisy na surówkę ze świeżych brokułów.
> Czy ktoś może mnie szybko poratować, bo czekają na dzisiejszy obiadek.
Nie jest to co prawda surowka z surowych brokulow, a tylko z
blanszowanych... ale moze przypadnie Ci do gustu...
BROKULY Z FETA W SOSIE CZOSNKOWYM
opakowanie mrozonych brokułów lub swieze,
opakowanie fety.
Sos:
majonez,
jogurt/smietana,
sól, pieprz,
zgnieciony czosnek ile kto chce
Brokuły zblanszowac (włozyc we wrzątek na 5 minut, nie gotowac), rozdzielić
rózyczki, fetę pokroić w kostkę. Wymieszać składniki sosu, sos wymieszać z
brokułami, na końcu delikatnie wymieszac z fetą.
Źródło: Cherokee, pl.rec.kuchnia
Bozenka z Wilna :)
sloneczna miodzio dziewczyna
|