Data: 2004-01-28 08:22:38
Temat: Re: Surówka z czerwonej kapusty
Od: "batory" <b...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldek" <x...@o...pl> napisał w wiadomości
news:bv4gd9$lc5$1@inews.gazeta.pl...
> ====
> Jak zrobić taką surówkę, aby była miękka, soczysta i smakowała jak
surówka?
>
> waldek
> ====
>
Mam pomysł, od razu zastrzegam, że niewypróbowany. Możeby tę kapustę po
drobniutkim uszatkowaniu posolić, wymieszać i odstawić na pół godzinki? Po
czym ona powinna zwiędnąć i puścić sok - wtedy by się ją odcisnęło i dalej
jak z normalną surówką z czym kto tam woli. Ja tak robię z białą kapustą z
całkiem niezłym efektem. Czerwoną jednak blanszuję.
Pozdrowionka - Agnieszka
|