Data: 2010-06-10 15:33:37
Temat: Re: Surowka z ze swiezej kapusty
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 10 Jun 2010 09:00:53 +0100, cherokee napisał(a):
> Moze ktos podzielic sie przepisem na dobra surowke z kapusty bez
> majonezu? Taka typowo polska z kapusty, marchewki itd.
> Chodzi mi glownie o techniczna strone przepisu, bo zawsze kapusta
> wychodzi mi twarda i malo soczysta. Wiem, ze medea zaczela podobny watek
> ponizej, ale glownie chodzi mi o surowki z kapusty.
> BTW ciekawe jak poszlo z karmieniem obcokrajowcow, bo z wlasnego
> podworka wiem, ze sie krzywia na surowizne.
>
> pozdr
>
> cherokee
Bardzo dobra i bajecznie prosta surówka z zielonej, młodej kapusty:
kapustę pokroić w słomkę, cieniutko, posolić niecom wymieszać, lekko ubić,
zostawić na pół godziny aby puśiła sok, skropić obficie oliwą i trochę
octem winnym białym, wsypać pół łyżeczki cukru, wymieszać.
BEZ CEBULI!
|