Data: 2001-10-04 18:30:06
Temat: Re: Sushi
Od: Konrad Brywczyński <b...@w...pdi.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Waldemar Krzok" <w...@z...fu-berlin.de> wrote in message
news:3BBC14A3.E774D45@zedat.fu-berlin.de...
> > a moze ktos ma doswiadczenia w wykonywaniu tej potrawy??
> sam nie robiłem, ale przy mnie kuzynka to robiła. Używała szmatki
> lnianej zamiast bambusowej maty, też działa.
Też tak robię, ale sushi to nie makowiec, więc ściereczka nie do
końca spełnia swoja rolę - jest zbyt wiotka, przez co wałeczki
sushi nie wychodzą dość cienkie. Zastanawiam się, czym tę matę
można zastąpić.
--
Konrad J. Brywczyński "Mijaj zdrów
b...@w...pdi.net Otwarte okna"
www.kjb.w.pl John Irving
UIN:27412398 Hotel New Hampshire
|