Data: 2001-10-05 07:55:52
Temat: Re: Sushi
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > > a moze ktos ma doswiadczenia w wykonywaniu tej potrawy??
> > sam nie robiłem, ale przy mnie kuzynka to robiła. Używała szmatki
> > lnianej zamiast bambusowej maty, też działa.
>
> Też tak robię, ale sushi to nie makowiec, więc ściereczka nie do
> końca spełnia swoja rolę - jest zbyt wiotka, przez co wałeczki
> sushi nie wychodzą dość cienkie. Zastanawiam się, czym tę matę
> można zastąpić.
może kwestia wprawy ? Ta szmatka była dość gruba, taki trochę "polski
len" ;-) A takiej oryginalnej maty to nie uświadczysz w twoich
okolicach? W takim razie patyki szaszłykowe i dratwa, robota na długie,
zimne noce jak w sam raz.
Waldek
|