Data: 2000-07-11 22:10:21
Temat: Re: Suszone warzywa
Od: Andrzej Nawrocki <n...@u...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Lilly was here wrote:
> --
> Użytkownik "Alicja NF" <a...@v...wis.pk.edu.pl> napisał w wiadomości
> > Ostatnio wpadlam na pomysl, zeby wszystkie zielone
> > czesci pietruszki, selera, kopru wysuszyc Pozyczylam w tym celu specjalna
> > suszarke i "dorobilam sie" tym sposobem sporej ilosci "suszonek". ;-)
>
> Genrealnie - jak będzież rownież miała nadmiar innych - marchew, seler,
> pietrucha ( te ostatnie nawet z zielonym ) to utrzyj korzenie na średniej
> tarce, liście drobno posiekaj, wymieszaj to wzystko z solš gdzieś tak 1/4
> soli na 3/4 warzyw tartych, ciasno wpychaj do słoiczków, pasteryzuj i
> przestań używć do zup Vegety, bo ta mieszanka jest zdecydowanie lepsza :)
>
> Lilly was here
Taka mieszanka, jest naprawde REWELACYJNA !
1. Dlugo mozna przechowywac
2. Trzeba uwazac, zeby nie przedobrzyc, bo jest bardzo slona i aromatyczna.
|