Data: 2000-07-12 06:51:44
Temat: Re: Suszone warzywa
Od: "Alicja NF" <a...@v...wis.pk.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> Genrealnie - jak będzież rownież miała nadmiar innych - marchew, seler,
>> pietrucha ( te ostatnie nawet z zielonym ) to utrzyj korzenie na średniej
>> tarce, liście drobno posiekaj, wymieszaj to wzystko z solą gdzieś tak
1/4
>> soli na 3/4 warzyw tartych, ciasno wpychaj do słoiczków, pasteryzuj i
>> przestań używć do zup Vegety, bo ta mieszanka jest zdecydowanie lepsza :)
>
>Taka mieszanka, jest naprawde REWELACYJNA !
>
>1. Dlugo mozna przechowywac
>2. Trzeba uwazac, zeby nie przedobrzyc, bo jest bardzo slona i aromatyczna.
>
Dziekuje za podpowiedz, ale w moim domu to sie nie sprawdzilo ... Warzywa
solone zupelnie nie podchodzily zadnemu z domownikow i dlatego wybralam
suszenie. Nie zmienia to faktu, ze jestem wdzieczna za odzew.
Moja mama rowniez mrozi wszelkie warzywa. Sa pyszne przez caly rok. Ale ona
ma zamrazare wieksza od calej mojej lodowki i zamrazarki razem wzietych. Ja
mam nagle 3 szufladki w zamrazarce i wiecej nie bede miala (uroki aneksow
kuchennych...).
Pozdrowienia
Ala
|