Data: 2000-03-01 17:22:27
Temat: Re: Swieze buleczki - buleczki brydzowe
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Przemyslaw Koziarski wrote:
> Buleczki brydzowe
>
> ciasto:
> 680g maki pszennej
> 15 g soli
> 400 ml mleka zimnego
> 4 lyzeczki cukru
> 60 g masla schlodzonego pokrojonego w kawalki
> 1 jajko
>
> wyrobic ciasto i zostawic na ok. 2 h do wyrosniecia, bedzie powoli roslo bo
> uzylismy zimnego mleka, zagniesc podzielic na male porcje, uformowac kulki ,
> lekko splaszczyc , ulozyc na blaszce i zostawic do wyrosniecia, posmarowac
> mlekiem i piec ok. 10 min w 200C
>
> Przemyslaw Koziarski
A z czego one beda rosly?
-=M=-
|