Data: 2003-12-02 12:08:26
Temat: Re: Syrop klonowy - co zamiast?
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2003-11-29 21:13, Użytkownik FeLicja napisał :
> Witam,
> W jednym przepisie, ktory chcialam dzis potestowac, podano jako jeden ze
> skladnikow "syrop klonowy". Niestety, nie mam go, za to mam w domu zwykly
> bialy cukier, brazowy cukier, miod i syrop kukurydziany. Czy ktos wie w
> jakich proporcjach moge uzyc ktoregos z tych pozostalych by przepis nie
> wyszedl za slodki? Z gory serdecznie dziekuje.
Ja uzywalem syropu rozanego. Troszke inny smak, ale nie az taki rozny by
zbytnio zmienic calosc ciasta czy deseru.
--
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11
|